Dakkapel met plat dak

Met zink beklede dakkapel

De meest unieke dakkapel welke wij kunnen leveren is de volledig in zink beklede dakkapel. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen bepaalde onderdelen in het zink uit te voeren en andere delen in of HPL of Keralit. Zink heeft als kenmerk dat het wind- en waterdicht is.

Deze dakkapel is wel duurder als een kunststof dakkapel.

Waarom een zinken dakkapel?

Een zinken dakkapel straalt een eigentijdse esthetiek uit vanwege zijn strakke en rechte afwerking, wat kenmerkend is voor zinken dakkapellen. Dit is tevens de reden waarom veel mensen de voorkeur geven aan zinken dakkapellen. Het grote voordeel is dat zinken dakkapellen vrijwel geen onderhoud vereisen. Periodiek schoonmaken volstaat, aangezien zink niet vervaagt en bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar hebben ook een lange levensduur. Bovendien is zink volledig recyclebaar, waardoor het bekleden van een dakkapel met zink een milieuvriendelijke keuze is. Een ander voordeel is dat zink ook brandwerend is.

Zink komt in verschillende tinten zwart en grijs voor, maar het is niet mogelijk om het in andere kleuren te schilderen. Daarom is het van cruciaal belang om bij de aanschaf van een zinken dakkapel meteen de gewenste kleur te kiezen.

Voordelen zink beklede dakkapel

  • Meer leefruimte
  • Duurzaamste variant
  • Luxe uitstraling
  • Te combineren met andere materialen

Vergunning dakkapel met zink

Het is mogelijk om aan de achter- en zijkant van uw woning een dakkapel met zink te plaatsen te plaatsen zonder dat u daarvoor een vergunning nodig heeft (mits het een met zink beklede dakkapel met plat dak is). Er is echter één voorwaarde: als de zijkant van uw woning grenst aan een openbaar toegankelijk gebied, dan heeft u wel een vergunning nodig. Een dakkapel aan de voorkant van uw woning heeft bijna altijd een vergunning nodig.

De specificaties voor een vergunningsvrije dakkapel zijn als volgt:

  • Het dakkapel moet een plat dak hebben.

  • De maximale hoogte van het dakkapel mag 1.75 meter zijn.

  • Het dakkapel moet minimaal 0.5 meter vanaf de zij-, onder- en bovenkant van het dak worden geplaatst.

Belangrijk om te weten is dat een woning welstandsvrij moet zijn om een dakkapel te kunnen plaatsen zonder vergunning. Als uw woning zich in een welstandsgebied bevindt, heeft u in de meeste gevallen wel een vergunning nodig om een dakkapel te plaatsen.

Controleer altijd bij uw gemeente wat de regels zijn.

Twijfelt u nog steeds? Neem contact met ons op en wij voorzien u van advies.

Montage in één dag

Wij leveren prefab dakkapellen welke op maat worden gemaakt door De Verbinding in Groningen. Het speciale van deze fabriek is dat de dakkapellen worden gemaakt door dove en slechthorende mensen. Er zit dus een mooi sociaal aspect aan onze dakkapellen. Omdat de dakkapellen worden gemaakt in een fabriek kunnen deze in een dag op het dak worden geplaatst. Dit bespaart veel tijd, omdat er geen lange bouwwerkzaamheden op locatie nodig zijn.

Wat kost een zinken dakkapel

De kosten van een dakkapel hangen af van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Op deze manier wordt elke prijs gespecificeerd, waardoor u nooit te veel betaalt. Een zinken dakkapel is heel specifiek en hangt zeer af van de verschillend de materialen. U kunt ook gebruikmaken van de handige calculator op onze website om een meer gerichte prijs te krijgen voor uw specifieke dakkapel. Door de benodigde gegevens in te voeren, wordt de prijsberekening aangepast aan uw individuele wensen en specificaties.

*De zinken dakkapel is niet meegenomen in de calculator houdt er rekening mee dat de prijs hoger zal zijn in de uiteindelijke offerte.

Ruiter dakkapellen

De dakkapellen die wij plaatsen zijn van Ruiter Dakkapellen. Ruiter is al jarenlang een begrip in Nederland en is de grootste leverancier van Nederland. Kwaliteit gegarandeerd!

Vragen?

Contact

Bellen of mailen

Contactgegevens

Neem telefonisch contact met ons op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Laadpaal

Bij ons heeft u de mogelijkheid tot het opladen van uw elektrische auto.

Dealer van:

Copyright 2023 © Dakkapellen Leeuwarden | Sitemap