Dakkapel met schuin/slepend dak

Dakkapel met verlegde nok

Bij een dakkapel met een verlegde nok wordt de nok naar een hoger niveau verplaatst. De opgehoogde daklijn van de dakkapel volgt dezelfde lijn als het bestaande dak. Aan de tegenovergestelde zijde van het dak wordt het dakvlak verlengd tot aan de nieuwe nok. De dakkapel wordt afgewerkt met dakpannen die overeenkomen met de pannen van uw bestaande dak, inclusief bijpassende kant- of gevelpannen.

Deze dakkapel is leverbaar in het kunststof, kunststof met houtlook en hout red cedar

Waarom een dakkapel met verhoogde nok?

Een dakkapel met een verhoogde nok creëert een uitzonderlijk ruimtelijk effect, zowel qua gebruiksruimte als hoogte. Deze dakkapellen zijn bijzonder geschikt voor daken met een geringe hellingsgraad en verdiepingen waar de stahoogte beperkt is. Door de verhoogde nok wordt de stahoogte direct verbeterd.

Dit vormt tevens een uitstekende oplossing voor daken waarbij een dakkapel met een plat dak niet haalbaar is. Voor dit type dakkapel is vrijwel altijd een vergunning vereist. U kunt zelf een vergunning aanvragen bij uw gemeente, of wij kunnen u hier mee helpen.

Voordelen verlegde nok

  • Het meeste ruimte van alle keuzes
  • Beste optie bij minimale hellingsgraad
  • Past goed bij de uitstraling van uw woning
  • Waarde van je woning stijgt

Nadelen dakkapel met verlegde nok

  • Altijd een vergunning nodig
    In tegenstelling tot een dakkapel met een plat dak, is voor een dakkapel met verlegde nok altijd een omgevingsvergunning vereist.

  • Kosten zijn aanzienlijk hoger
    De kosten voor een dakkapel met een verlegde nok liggen doorgaans hoger dan die voor een dakkapel met een plat dak.

Vergunning dakkapel met verlegde nok

Aangezien een nokverhoging daadwerkelijk de structuur van je huis verandert, heeft dit een impact op het uiterlijk van het pand. Om deze reden vereist vrijwel elke gemeente een vergunning voor het plaatsen van een nokverhoging.

De kosten voor het aanvragen van een vergunning variëren afhankelijk van de gemeente waarin je woont, omdat elke gemeente zijn eigen tarieven hanteert. Meestal variëren de kosten voor een dakkapelvergunning ongeveer 2% van de totale bouwkosten. Het exacte minimumbedrag en het percentage kunnen variëren afhankelijk van de gemeente waarin je woont.

Twijfelt u nog steeds? Neem contact met ons op en wij voorzien u van advies.

Montage in één dag

Wij leveren prefab dakkapellen welke op maat worden gemaakt door De Verbinding in Groningen. Het speciale van deze fabriek is dat de dakkapellen worden gemaakt door dove en slechthorende mensen. Er zit dus een mooi sociaal aspect aan onze dakkapellen. Omdat de dakkapellen worden gemaakt in een fabriek kunnen deze in een dag op het dak worden geplaatst. Dit bespaart veel tijd, omdat er geen lange bouwwerkzaamheden op locatie nodig zijn.

Wat kost een dakkapel met verlegde nok

De kosten van een dakkapel hangen af van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Op deze manier wordt elke prijs gespecificeerd, waardoor u nooit te veel betaalt. De prijs van een dakkapel met verlegde nok is heel erg afhankelijk van het type dak dat u heeft. Neem contact met ons op als u interesse heeft in dit type dakkapel.

U kunt ook gebruikmaken van de handige calculator op onze website om een meer gerichte prijs te krijgen voor uw specifieke dakkapel. Door de benodigde gegevens in te voeren, wordt de prijsberekening aangepast aan uw individuele wensen en specificaties.

Ruiter dakkapellen

De dakkapellen die wij plaatsen zijn van Ruiter Dakkapellen. Ruiter is al jarenlang een begrip in Nederland en is de grootste leverancier van Nederland. Kwaliteit gegarandeerd!

Vragen?

Contact

Bellen of mailen

Contactgegevens

Neem telefonisch contact met ons op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Laadpaal

Bij ons heeft u de mogelijkheid tot het opladen van uw elektrische auto.

Dealer van:

Copyright 2023 © Dakkapellen Leeuwarden | Sitemap