Dakkapel met plat dak

Dakkapel met plat dak

De dakkapel met plat dak is de meest voorkomende variant. Bij dit type dakkapel wordt het dak standaard voorzien van EPDM-dakbedekking. Deze dakbedekking heeft een levensduur tot wel 50 jaar! De dakkapel met een plat dak is de enige variant die op de achterzijde van de woning vergunningsvrij geplaatst kan worden.

Deze dakkapel is leverbaar in het kunststof, kunststof met houtlook, hout red cedar en zinkbekleding.

Waarom een dakkapel met plat dak?

Een dakkapel met plat dak is een zeer geliefde optie vanwege de vele voordelen die eraan verbonden zijn. In tegenstelling tot andere soorten dakkapellen is er vaak geen vergunning nodig voor een dakkapel met plat dak. Bovendien is dit type dakkapel ook een betaalbare keuze. Het plaatsen van een dakkapel met plat dak gaat snel en gemakkelijk, over het algemeen binnen één dag. Het is geschikt voor alle soorten schuine daken, waardoor u geen rekening hoeft te houden met de kleur, grootte of vorm van de bestaande dakpannen.

Al met al biedt een dakkapel met plat dak dus gemak, betaalbaarheid en veelzijdigheid, waardoor het een verstandige keuze is voor veel woningeigenaren.

Voordelen dakkapel plat dak

  • Meer leefruimte
  • Vaak geen vergunning nodig
  • Past op praktisch elk dak
  • Meest kostenefficiënte keuze

Vergunning dakkapel plat dak

Het is mogelijk om aan de achter- en zijkant van uw woning een dakkapel te plaatsen zonder dat u daarvoor een vergunning nodig heeft. Er is echter één voorwaarde: als de zijkant van uw woning grenst aan een openbaar toegankelijk gebied, dan heeft u wel een vergunning nodig. Een dakkapel aan de voorkant van uw woning heeft bijna altijd een vergunning nodig.

De specificaties voor een vergunningsvrije dakkapel zijn als volgt:

  • Het dakkapel moet een plat dak hebben.

  • De maximale hoogte van het dakkapel mag 1.75 meter zijn.

  • Het dakkapel moet minimaal 0.5 meter vanaf de zij-, onder- en bovenkant van het dak worden geplaatst.

Belangrijk om te weten is dat een woning welstandsvrij moet zijn om een dakkapel te kunnen plaatsen zonder vergunning. Als uw woning zich in een welstandsgebied bevindt, heeft u in de meeste gevallen wel een vergunning nodig om een dakkapel te plaatsen. Controleer altijd bij uw gemeente wat de regels zijn.

Twijfelt u nog steeds? Neem contact met ons op en wij voorzien u van advies.

Montage in één dag

Wij leveren prefab dakkapellen welke op maat worden gemaakt door De Verbinding in Groningen. Het speciale van deze fabriek is dat de dakkapellen worden gemaakt door dove en slechthorende mensen. Er zit dus een mooi sociaal aspect aan onze dakkapellen. Omdat de dakkapellen worden gemaakt in een fabriek kunnen deze in een dag op het dak worden geplaatst. Dit bespaart veel tijd, omdat er geen lange bouwwerkzaamheden op locatie nodig zijn.

Wat kost een plat dakkapel

De kosten van een dakkapel hangen af van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Op deze manier wordt elke prijs gespecificeerd, waardoor u nooit te veel betaalt. De gebruikelijke prijsklasse voor een dakkapel ligt tussen €7.000 en €15.000 euro.

U kunt ook gebruikmaken van de handige calculator op onze website om een meer gerichte prijs te krijgen voor uw specifieke dakkapel. Door de benodigde gegevens in te voeren, wordt de prijsberekening aangepast aan uw individuele wensen en specificaties.

Ruiter dakkapellen

De dakkapellen die wij plaatsen zijn van Ruiter Dakkapellen. Ruiter is al jarenlang een begrip in Nederland en is de grootste leverancier van Nederland. Kwaliteit gegarandeerd!

Vragen?

Contact

Bellen of mailen

Contactgegevens

Neem telefonisch contact met ons op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Laadpaal

Bij ons heeft u de mogelijkheid tot het opladen van uw elektrische auto.

Dealer van:

Copyright 2023 © Dakkapellen Leeuwarden | Sitemap