Dakkapel met plat dak

Houten dakkapel

Houten dakkapellen zijn een populaire manier om extra ruimte en licht toe te voegen aan een woning. Ze zijn natuurlijk en duurzaam. Houten dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat ze aan elke behoefte kunnen voldoen.

Onze houten dakkapel zijn voorzien van ‘Red Cedar’ bekleding. De voordelen van hout zijn dat dit erg makkelijk te bewerken is. Ook kunnen onze ervaren timmermannen extra verfraaide boeidelen met sier/neuslijsten maken, zodat het dakkapel naar uw wens wordt gemaakt.

Waarom een houten dakkapel?

Het kopen van een houten dakkapel heeft verschillende voordelen die de moeite waard zijn om te overwegen. Ten eerste biedt hout een natuurlijke en esthetisch aantrekkelijke uitstraling die goed past bij veel verschillende bouwstijlen. Het creëert een warme en tijdloze uitstraling die de waarde van je huis kan verhogen.

Daarnaast is hout een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen de elementen, mits het goed wordt onderhouden. Het kan goed omgaan met wisselende weersomstandigheden en isoleert goed, wat resulteert in een energiezuinige optie. Houten dakkapellen zijn ook relatief eenvoudig te repareren en aan te passen.

Bovendien kun je hout gemakkelijk schilderen in de kleur van jouw keuze, waardoor je de dakkapel kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en de uitstraling van je huis.

Hoewel houten dakkapellen mogelijk wat meer onderhoud vereisen dan kunststof of aluminium, bieden ze een unieke charme en een langdurige investering in de esthetiek en waarde van je woning.

Voordelen houten dakkapel

  • Meer leefruimte
  • Duurzaam
  • In elke gewenste kleur te verven
  • Verhoogt de waarde van uw woning

Nadelen Houten dakkapel

Behoeft weinig onderhoud

Houten dakkapellen hebben wel wat onderhoud nodig. Reparaties zijn gelukkig meestal zelf uit te voeren. Rotte plekjes kun je bijvoorbeeld herstellen met kneedbaar hout, dat je bij de bouwmarkt kunt kopen. Dit materiaal is geschikt voor het repareren van kleine scheurtjes en gaatjes in hout. Bij goed onderhoud van je dakkapel gaat het een leven mee of zelfs langer. Ook adviseren wij om het dakkapel om de 5 jaar opnieuw te schilderen.

Vergunning houten dakkapel

Voor een houten dakkapel is het niet altijd nodig om een vergunningen aan te vragen. Een houten dakkapel kan in verschillende vormen worden gemaakt. Zo is een houten dakkapel met plat dak vergunningsvrij aan de achter en zijkant van de woning. Bij een dakkapel met schuin dak of verlegde nok is wel altijd een een vergunning nodig. De regels verschillen per gemeente, dus vraag altijd bij uw gemeente wat de huidige regels zijn.

Hulp nodig? Neem contact met ons op en wij voorzien u van advies.

Montage in één dag

Wij leveren prefab dakkapellen welke op maat worden gemaakt door De Verbinding in Groningen. Het speciale van deze fabriek is dat de dakkapellen worden gemaakt door dove en slechthorende mensen. Er zit dus een mooi sociaal aspect aan onze dakkapellen. Omdat de dakkapellen worden gemaakt in een fabriek kunnen deze in een dag op het dak worden geplaatst. Dit bespaart veel tijd, omdat er geen lange bouwwerkzaamheden op locatie nodig zijn.

Wat kost een houten dakkapel

De kosten van een dakkapel hangen af van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Op deze manier wordt elke prijs gespecificeerd, waardoor u nooit te veel betaalt. De gebruikelijke prijsklasse voor een dakkapel ligt tussen €8.000 en €16.000 euro.

U kunt ook gebruikmaken van de handige calculator op onze website om een meer gerichte prijs te krijgen voor uw specifieke dakkapel. Door de benodigde gegevens in te voeren, wordt de prijsberekening aangepast aan uw individuele wensen en specificaties.

Ruiter dakkapellen

De dakkapellen die wij plaatsen zijn van Ruiter Dakkapellen. Ruiter is al jarenlang een begrip in Nederland en is de grootste leverancier van Nederland. Kwaliteit gegarandeerd!

Vragen?

Contact

Bellen of mailen

Contactgegevens

Neem telefonisch contact met ons op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Laadpaal

Bij ons heeft u de mogelijkheid tot het opladen van uw elektrische auto.

Dealer van:

Copyright 2023 © Dakkapellen Leeuwarden | Sitemap