Dakkapel met schuin/slepend dak

Dakkapel met schuin/slepend dak

De dakkapel met schuin/slepend dak wordt ook wel een sleepdakkapel genoemd. Deze dakkapel kan een mooie eenheid vormen met de rest van de woning en wordt daarom ook vaak gekozen. Het nadeel van deze dakkapellen, is dat deze niet vergunningsvrij geplaatst mag worden. Deze is daarnaast ook duurder dan een dakkapel met plat dak.

Deze dakkapel is leverbaar in het kunststof, kunststof met houtlook en hout red cedar

Waarom een dakkapel met schuin/slepend dak?

Een dakkapel met schuin dak heeft een aantal voordelen ten opzichte van een dakkapel met plat dak. Het belangrijkste voordeel is dat een dakkapel met schuin dak meer licht in de ruimte laat. Dit komt doordat het dakoppervlak groter is en de ramen zich over een grotere oppervlakte bevinden. Hierdoor is de ruimte lichter en aangenamer om in te verblijven.

Een ander voordeel van een dakkapel met schuin dak is dat deze er esthetisch aantrekkelijker uitziet. Het schuine dak past beter bij de traditionele vorm van een dak en geeft de woning een meer complete uitstraling.

Voordelen sleepdakkapel 

 • Er komt meer ruimte vrij
 • Volledige intergratie met het dak
 • Betere afvoer van regenwater
 • Waarde van je woning stijgt

Nadelen dakkapel met schuin dak

 • Altijd een vergunning vereist
  In tegenstelling tot een dakkapel met een plat dak, is voor een dakkapel met een schuin dak altijd een omgevingsvergunning vereist.

 • Kosten zijn aanzienlijk hoger
  De kosten voor een dakkapel met een schuin dak liggen doorgaans 10 tot 15% hoger dan die voor een dakkapel met een plat dak.

 • Minimale hellingshoek van 35 graden vereist
  Voor het plaatsen van een dakkapel met een schuin dak is een minimale hellingshoek van 35 graden vereist. Hierdoor is het in sommige gevallen niet mogelijk om een dakkapel met een schuin dak te installeren. Gelukkig betreft dit slechts een beperkt aantal daken, aangezien de gemiddelde dakhelling in Nederland ongeveer 45 graden bedraagt.

Vergunning dakkapel met slepend dak

In tegenstelling tot een dakkapel met een plat dak, is het altijd vereist om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel met een schuin dak. Of je nu van plan bent om de dakkapel aan de voor- of zijkant van je woning te plaatsen, vergunningsvrij plaatsen is nooit een optie. De kosten voor een dakkapelvergunning variëren doorgaans rond de 2% van de totale bouwkosten. Het exacte minimumbedrag en het percentage kunnen variëren afhankelijk van de gemeente waarin je woont.

Twijfelt u nog steeds? Neem contact met ons op en wij voorzien u van advies.

Montage in één dag

Wij leveren prefab dakkapellen welke op maat worden gemaakt door De Verbinding in Groningen. Het speciale van deze fabriek is dat de dakkapellen worden gemaakt door dove en slechthorende mensen. Er zit dus een mooi sociaal aspect aan onze dakkapellen. Omdat de dakkapellen worden gemaakt in een fabriek kunnen deze in een dag op het dak worden geplaatst. Dit bespaart veel tijd, omdat er geen lange bouwwerkzaamheden op locatie nodig zijn.

Wat kost een schuin dakkapel

De kosten van een dakkapel hangen af van het model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de gekozen opties. Op deze manier wordt elke prijs gespecificeerd, waardoor u nooit te veel betaalt. De gebruikelijke prijsklasse voor een dakkapel ligt tussen €7.000 en €15.000 euro.

U kunt ook gebruikmaken van de handige calculator op onze website om een meer gerichte prijs te krijgen voor uw specifieke dakkapel. Door de benodigde gegevens in te voeren, wordt de prijsberekening aangepast aan uw individuele wensen en specificaties.

Ruiter dakkapellen

De dakkapellen die wij plaatsen zijn van Ruiter Dakkapellen. Ruiter is al jarenlang een begrip in Nederland en is de grootste leverancier van Nederland. Kwaliteit gegarandeerd!

Vragen?

Contact

Bellen of mailen

Contactgegevens

Neem telefonisch contact met ons op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Laadpaal

Bij ons heeft u de mogelijkheid tot het opladen van uw elektrische auto.

Dealer van:

Copyright 2023 © Dakkapellen Leeuwarden | Sitemap